
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Yeni Medya ve İletişim
2020-21 Öğretim Programı
Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde 2020-21 akademik yılından başlayarak yenilenen öğretim programımız uygulanacak.
Yeni Medya ve İletişim öğretim programı, öğrencilerimizin sahip oldukları yeteneklerin yanı sıra kendi ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlar. Öğrencilerimiz, alanında uzman öğretim üyeleriyle bir arada çalışarak tercihleri doğrultusunda yetkinlik kazanır.
Yenilenen öğretim programımız üç gruptaki derslerden oluşuyor:
İlk grupta yer alan kuramsal dersler, öğrencilerimizin yeni medya ve iletişim alanındaki konuları en güncel yaklaşımlar ışığında kavramasını sağlar. Örneğin, İletişime Giriş, Dijital Medya Kültürleri, Eleştirel Düşünce, Medya ve Siyaset, İletişim Sosyolojisi, Dil, Anlam ve Gerçeklik, Medya Endüstrileri gibi dersler bu grupta yer alır. Bu dersler kuram yoğun olmakla birlikte uygulama ya da proje ödevlerini de içeren derslerdir.
İkinci grup dersler ise “yaparak öğrenme” ilkemiz çerçevesinde, öğrencilerimizin yeni medya ve iletişim alanında farklı becerileri etkin bir biçimde deneyimledikleri uygulama dersleridir. Bu grupta, Öykü Anlatıcılığı, Görsel Tasarım, Görüntü ve Ses Yapımı, Multimedya İçerik Yapımı, Yeni Medya Uygulamaları, Dijital Yapım Stüdyosu, Yeni Medya Portfolyosu gibi dersler yer alır. Bu dersler, öğrencilerimizin edindikleri kuramsal birikim zemininde ilerler; kimi zaman bireysel, kimi zaman ekipler halinde iş yapmaya dayanır.
Üçüncü grup ise, öğrencilerimizin üniversite yaşamına ve öğrenimine doğrudan katkı sağlayan derslerden oluşur. Bunlar, disiplinler arası çalışmaları destekleyen Genel Eğitim Dersleri ve İngilizce ve İkinci Yabancı Dil öğrenimine odaklanan derslerdir.
Yeni Medya ve İletişim lisans öğrencileri ayrıca 10 seçmeli ders alır. Bunların 7'si bölümün sunacağı derslerden, 3'ü ise üniversitenin diğer bölümlerinin dersleri arasından seçilir. Bölümün seçmeli havuzu Televizyon ve Türler, Radyo ve Podcast Yapımı, Post-Prodüksiyon, Türkiye'de Medya ve Siyaset, Popüler Kültür, Dijital Fotoğraf gibi hem kuramsal hem de uygulamaya dönük dersler içerir.
Öğrencilerimiz, Üniversite'nin bütün bölümlerinde olduğu gibi, iki zorunlu staj yapar. Staj konusunda Kariyer Yönlendirme Merkezi desteğinde, Garantili Staj Projesi ve 3 Kuşak Usta Çırak Projesi uygulamalarından yararlanılabilir. Yeni Medya ve İletişim öğrencileri ayrıca Practicum adı verilen uygulamayla öğrenimlerinin son yılında derslerine devam ederken anlaşmalı kurumlarda ders kapsamında çalışmaya başlayabilir.
HABER |TÜM HABERLER

İzmir Ekonomi’de ‘Medya’ Zirvesi
Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) ev sahipliğinde ‘Medyanın Ekonomisi ve Finansal Sürdürülebilirliği’ konulu sempozyum düzenledi.

Medyanın Ekonomisi ve Finansal Sürdürülebilirliği Sempozyumuna ev sahipliği yaptık
IPI Türkiye Ulusal Komitesi’nin düzenlediği “Medyanın Ekonomisi ve Finansal Sürdürülebilirliği” başlıklı sempozyum, 11 Kasım 2022’de İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Tarihi filmi günümüze kazandıracak
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Alper Gedik, dünyaca ünlü İtalyan film yönetmeni Pier Paolo Pasolini

Laura Aymerich-Franch bölümümüzü ziyaret etti
Pompeu Fabra Üniversitesi’nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Laura Aymerich-Franch, 9-13 Mayıs tarihleri arasında bölümümüzde konuk araştırmacı olarak bulundu.

İlk ve tek akredite Yeni Medya ve İletişim programıyız
Yeni Medya ve İletişim bölümü, İLAD İletişim Araştırmaları Derneği İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu’na, Akreditasyon Belgesi alabilmek için 2021 yılı Mart ayında

Christensen ve Gürsoy’dan sosyal medya, temsil ve hakikat üzerine: Yeni Medya ve İletişim Seminerleri
Medya Temsilinde ve Kamusal Tartışmada Hakikat Politikası başlıklı seminerde Stockholm Üniversitesi’nden Prof. Dr. Christian Christensen ve bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Özgür Gürsoy

İLEDAK Başvurumuzu Gerçekleştirdik
Günümüz rekabetçi ortamında akademik kurumların eğitim kalitelerini belgelendirmek üzere aldıkları akreditasyonlar, her geçen gün daha büyük önem kazanmakta. İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD)

Yeni Bölüme, Yeni Mekan: Dojo
Yeni Medya ve İletişim Bölümü bünyesinde öğrenciler ve hocaların birlikte öğrenebilecekleri ve üretebilecekleri, ders dışı kollektif bir mekan olarak hayata geçirilen Dojo’nun